Hvor kan du surfe i Norge?

      Comments Off on Hvor kan du surfe i Norge?

Hvor kan du surfe i Norge - Hvor kan du surfe i Norge?

Surfing blir ofte forbundet med sol og varme sandstrender, men det er også fullt mulig å surfe i Norge. Kanskje du kan legge din neste ferie til et fint surfested. Eller kanskje du til og med bor i nærheten av et fint surfested, og kan ta deg en helgetur dit. Her får du tips til noen fine surfesteder i Norge.

Lofoten er et surfeparadis

Hvor kan du surfe i Norge 1 - Hvor kan du surfe i Norge?

Lofoten er kjent for mye, som fine fjell, klatring, padling, sandstrender og mye mer. Men visste du at Lofoten også er et fint sted for å surfe? Faktisk kan området by på surfemuligheter i verdensklasse. Kombinasjonen av røffe bølger, vakre sandstrender og høye fjell er helt unik. Du kan surfe i Lofoten fra tidlig vår til sen høst, bare husk å kle deg etter forholdene og bruk vintervåtdrakt når det er kaldt. Om vinteren er det mørketid, og da er området ikke like godt egnet til surfing. Det hender at området har for dårlig vær til at du kan surfe, men fordelen med Lofoten er at det alltid er noe annet å finne på i mellomtiden.

Jæren i Rogaland

Hvor kan du surfe i Norge 2 - Hvor kan du surfe i Norge?

Gode surfeforhold krever gode vindforhold samt et landskap som bidrar til å skape høye bølger. Dette finner du på Jæren. Her er det muligheter for både nybegynnere og erfarne surfere, og EM i surfing har blitt arrangert her to ganger, i 2017 og 2018. Jæren har også arrangert NM i surfing, og her finner du det mest kommersielle surfeområdet i Norge,. De fleste bensinstasjoner selger voks og andre nødvendigheter til surfing. På Jæren er det gode surfemuligheter hele året, også om vinteren.

Stadlandet

Hvor kan du surfe i Norge 3 - Hvor kan du surfe i Norge?

Stad ligger sør for Ålesund. Her er det flere steder som egner seg for surfing. På Ervikstranda er det bølger nesten hele tiden, fra varierende retning. Hoddevik er også et populært surfested. Det er rundt 20-30 minutter mellom de to stedene, så du kan besøke begge områder på samme tur. Her finner du også vakre fjell og et fint landskap. Til og med kjøreturen til Hoddevikdalen er en opplevelse i seg selv. Fjellene skjermer for vinden, samtidig som du får høye bølger inn mot den fantastiske sandstranda.