Spennende ferieaktiviteter

      Comments Off on Spennende ferieaktiviteter

En ferie kan være både utfordrende og aktiv. Mange barn og ungdommer vil glede seg ekstra mye til en aktiv ferie. Her får du noen forslag til hva dere kan drive med i ferien. Enten du skal på Norgesferie eller til utlandet, finnes det mye du kan drive med. Norge er faktisk et paradis for alle som ønsker seg en aktiv ferie. Du kan drive med mange aktiviteter, uansett årstid. Surfing, SUP og klatring er beskrevet nærmere i andre artikler på denne nettsiden, men dette er bare noe av det Norge kan by på.

Nyt naturens stillhet

Noen aktiviteter er veldig bråkete, men det er ofte ekstra fint å kunne nyte naturen med en stille aktivitet. Da kan du for eksempel ta med familien på vandring, sykkelturer, rideferie eller padleturer. Om vinteren kan dere gå på ski. Alle disse aktivitetene kan utøves i det meste av landet, selv om noen steder har litt dårlig skiføre. For den som ikke liker ski, kan det kanskje friste med aking, hundekjøring eller trugeturer. Det viktigste er å ha det gøy.

Aktiviteter i vannet

Padling med kajakk og kano har blitt veldig populært. Du kommer nært naturen, og som nybegynner kan du bli med på guidede turer. Prøv padling i en fjord eller bli med på øyhopping. Vil du ha mer fart og moro, kan du bli med på elvepadling eller rafting. Ferien kan være så aktiv som du bare vil, men legg gjerne inn noen hviledager innimellom.

Safari

Du trenger ikke å dra til utlandet for å oppleve spennende dyr, for også i Norge kan du bli med på hvalsafari, elgsafari og fuglekikking. Dette kan i hvert fall være en lur aktivitet fram til pandemien gir seg, og du igjen kan dra ut i den store verden for bli med på safari der. Mange nordmenn har i hvert fall gjenoppdaget Norgesferien, og ettersom Norge har få varme strender, kan en aktiv ferie være den beste løsningen for familien.