SUP- Stand Up Paddle

      Comments Off on SUP- Stand Up Paddle

SUP Stand Up Paddle - SUP- Stand Up Paddle

Hva er egentlig SUP og hvordan utøves denne sommeraktiviteten? SUP er en forkortelse for Stand Up Paddle, altså et brett der man står oppreist og padler. Nybegynnere kan også sitte eller stå på kne på brettet. Noen kaller dette for et padlebrett eller stående padling, som begge er fine betegnelser.

Tips for nybegynnere

SUP Stand Up Paddle 1 - SUP- Stand Up Paddle

SUP er slett ikke vanskelig, og de fleste kommer raskt i gang, men det er lurt å starte forsiktig. Du får god trening så ikke legg ut på lange turer før du har trent deg opp litt. Det er også viktig å tenke på sikkerhet når du driver med utendørsaktivitet. Dette er ekstra viktig når du er ute på havet, utsatt for vær og vind. Du kan bruke brettet til å utforske kystlinjen eller padle på en elv. Oppblåsbare brett har gjort sporten enda enklere, for det er lett å ta med seg disse brettene. Velg et SUP Brett som passer til formålet du skal bruke det til. Spør gjerne noen som forstår seg på det.

SUP i Norge

SUP Stand Up Paddle 2 - SUP- Stand Up Paddle

SUP stammer fra varmere strøk. På Hawaii brukes SUP-brett også i høye bølger, men det er minst like fint å bruke SUP til fredelige turer. Du kommer nært naturen, og mange brett er ganske rimelige. Har du lyst til å prøve, kan du også leie et brett de første gangene. Brettene er lette å manøvrere og lydløse. SUP er en aktivitet som øker raskt i popularitet over hele verden. Det trengs ikke lang erfaring eller masse utstyr for å starte med SUP, så dette er en fin aktivitet for alle aldre. Start gjerne på grunt vann til du har lært deg teknikken. Du kan begynne med å sitte på brettet. Når du skal stå på brettet, er det viktig å finne god balanse og det rette tyngdepunktet.